Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

Aanmelding
Aanmelding gebeurt telefonisch of via e-mail. U wordt uitgenodigd voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek worden de behandeldoelen vastgesteld en afspraken gemaakt over het verloop van de therapie. Als beide partijen overeenstemming bereiken en u akkoord gaat met de voorwaarden dan verbindt u zich aan dit traject. Dit zal worden vastgelegd middels een Behandelingsovereenkomst tussen de partijen. De Behandelingsovereenkomst kan altijd opgezegd worden in onderling overleg.

Toestemming
In de Behandelingsovereenkomst wordt u onder andere gevraagd toestemming te geven voor behandeling volgens de actief beeldende therapie en waarbij tevens wordt verklaard dat u bekend bent met de Algemene Regelingen. Voor cliënten vanaf 16 jaar is het niet nodig om een Behandelingsovereenkomst voor de therapie door de ouders of verzorgers te laten tekenen, behalve dat deel waarin de betaling geregeld is, indien zij daar wel zorg voor dragen.
In het geval van echtscheiding zullen de beide gezaghebbende ouders de Behandelingsovereenkomst moeten tekenen.

Evaluatie
Na afloop van de therapie stuur ik u een evaluatieformulier met betrekking tot de kwaliteit van mijn werk. Ik verzoek u vriendelijk hieraan mee te werken, omdat dit deel uitmaakt van de kwaliteitswaarborg, zoals deze door de beroepsverenigingen wordt verlangd.

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)
Gegevens van cliënten worden behandeld volgens de richtlijnen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (privacywetgeving). Een uitgebreid privacyreglement kunt u opvragen bij de praktijk.

Zwijgplicht en toestemming
Als therapeut ben ik gebonden aan de zwijgplicht, die deel uitmaakt van het beroepsgeheim. Dit betekent dat zonder uw schriftelijke toestemming geen informatie over u, uw zoon of dochter mag worden verstrekt aan derden.
In geval van super- en intervisie zullen uw gegevens zeer vertrouwelijk en met inachtneming van de regels van privacy worden behandeld.

WGBO en Behandelingsovereenkomst
De wet Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO) bevat regelgeving voor zowel cliënten als therapeuten. Op basis van de WGBO is de behandelingsovereenkomst opgesteld. In de wet is onder meer geregeld: recht op informatie, toestemmingsvereiste voor de behandeling, de plicht om een cliëntendossier aan te leggen, recht op inzage in dit dossier, geheimhoudingsplicht van cliëntgegevens.

Afspraken rondom de therapie
Tijdens schoolvakanties zijn er in principe geen afspraken mogelijk.
Gescheiden ouders kunnen ook kiezen voor aparte oudergesprekken.

Algemene betalingsvoorwaarden

Afzeggen
Als u een afspraak minstens 24 uur voor aanvang afzegt, hoeft u de afspraak niet te betalen. Bij afmelding binnen 24 uur, wordt het tarief voor het desbetreffende consult in rekening gebracht.
Indien de praktijk wegens ziekte of andere onvoorziene zaken de opdracht niet kan nakomen, wordt er een nieuwe datum overeengekomen voor het alsnog uitvoeren van de opdracht. Mocht dit onverhoopt niet lukken vanuit de praktijk dan vindt restitutie van de betaling plaats.

Betaling
Als u een vergoeding via de ziektekostenverzekering (aanvullende verzekering) krijgt, kunt u zelf de factuur declareren bij uw zorgverzekeraar.
Facturen dienen binnen 14 dagen betaald te worden. 
De factuur dient eerst door u voldaan te worden, om vervolgens eventueel door u te declareren bij uw zorgverzekeraar. Wanneer de betalingen na 30 dagen niet zijn bijgeschreven volgt een herinnering.
Bij betalingsachterstand van meer dan 2 maanden houd ik me het recht voor om de inning van de betalingen uit handen te geven aan een incassobureau, waarbij de door hen gemaakte kosten zullen worden doorberekend. Bij wanbetaling schorten de staande therapieafspraken op, totdat aan de betalingsverplichting is voldaan.

Vergoedingen zorgverzekeraar
De meeste zorgverzekeraars vergoeden de sessies geheel of gedeeltelijk, via de aanvullende verzekering. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de vergoeding.

Tarieven
De geldende tarieven worden op de website vermeld.

Klachtenprocedure en Wkkgz
Beroepsvereniging SAMPO heeft zich aangesloten bij de regeling van de NVAZ, Nederlandse Vereniging voor Antroposofische Zorgaanbieders welke voldoet aan de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg en heeft een klachtenreglement, waaraan ik ben gebonden. Bij een geschil kunt u bij mij terecht en zullen we met elkaar in gesprek gaan om tot een oplossing te komen. 
Wanneer wij onverhoopt niet tot overeenstemming komen, dan heeft u de mogelijkheid om de klachtenfunctionaris Mr. G.A. Versteegh van Advocatenkantoor Versteegh, Postbus 4150, 7200 BD Zutphen in te schakelen voor bemiddeling.
Mocht dit niet tot een oplossing leiden, kunt u de klacht voorleggen aan een erkende geschilleninstantie. Dit is Stichting Zorggeschil, Postbus 1021, 7940 KA Meppel.

Beroepsverenigingen
Als actief beeldende therapeut ben ik aangesloten bij de NFG, Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (9089), bij RBCZ, Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (200093R) en bij SAMPO, Beroepsvereniging voor actief beeldende therapeuten (C 05032) en daardoor gehouden aan de richtlijnen van de Beroepscode en Tuchtregistratie van de beroepsverenigingen. Er is een aansprakelijkheidsverzekering via de beroepsverenigingen.
AGB code zorgverlener 90107717
AGB code praktijk 90066817
De praktijk is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 75941295
Share by: